Redesign of the entrance area for the Rhine Tower, Düsseldorf, Germany

Rhine Tower, Düsseldorf, Germany

Project

Invited architect competition, 2008

Competition organizers: IDR Düsseldorf, Germany

ethical

  • Optimization of an identification point
  • Creation of a public place

ecological

  • Targeted use of non-hazardous materials (material composite systems)
  • Minimization of the construction
  • Avoidance of composite materials
  • Cradle-to-cradle concept

efficient

  • Short transport routes of building materials
  • Use of local materials
  • Concept with prefabricated elements
  • Flexible use of the construction for projections, lighting patterns or announcements

GFA

ca. 500 m²

Design team

Marc Böhnke, Mario Reale, Matthias Hemmrich, Angie Müller

More projects

New Bauhaus museum

Weimar, Germany

The Wing

Blankenfelde-Mahlow, Germany

The (garden-) city of the future

Düsseldorfer Straße, Neuss, Germany

Top