The bow

Beverstraße, Aachen, Germany

Project

Residential building for students

Start of construction 2018

ethical

  • Conversion of an inner-city area with car wash into housing for students
  • Very good access to public transport, supplemented by an offer for bike-sharing
  • Accessibility according to DIN 18040 II
  • Urban repair: Complementation of the block edge building development
  • Appreciation of the neighborhood

ecological

  • Use of sustainable building materials
  • Car parking spaces are supplemented by an offer of car-sharing
  • Bicycle parking spaces available for each resident
  • Charging stations for e-cars and e-bikes

efficient

  • Interdisciplinary, transparent participation of all participants in the planning process
  • Cooperation with local specialist planners
  • Low land consumption

GFA

4.900 m²

Design team

Marc Böhnke, Mario Reale, Cordula Schneider

Planer

BSCON Brandschutzconsult GmbH (fire prevention), Vermessung MRD (survey), Mull und Partner Ingenieurgesellschaft mbH (geotechnical expert), Kramm Ingenieure GmbH & Co. KG (geotechnical expert), Kempen Krause Hartmann Ingenieurgesellschaft mbH (structure), INOVIS Ingenieure GmbH (MEP), Peutz Consult GmbH (shading opinion), BSV Büro für Verkehrsplanung (traffic report), rendertaxi GmbH (visualization)

More projects

The green heart

Mannheim, Germany

Vertical museum

Kassel, Germany

Eco-Towers

Offices for the Department of Urban Development and Environment, Hamburg, Germany

Top