The Gardens

Roßstraße / Johannstraße, Düsseldorf, Germany

Project

Ecological office building - Second prize

Investor selection process, 2014

ethical

  • Creation of zones for communication in the greened atriums
  • Creation of an identification point
  • Equally high quality of work atmosphere for all employees
  • Activity offer and showers for employees
  • Gardens in atria

ecological

  • Atria as a climate buffer
  • Targeted use of non-hazardous materials
  • Use of energetical synergy effects
  • Natural ventilation and illumination
  • Green atria for humidification and air purification
  • DGNB „Gold“ certification

efficient

  • Efficient use of the available energies
  • Consistent participation of all parties involved in the integrative planning process from the first sketch
  • Minimization of constructive constraint points and flexible design of the floor layout
  • Minimization of land use (high-rise building)

GFA

24.400 m²

Design team

Marc Böhnke, Mario Reale, Julian Konti, Hans Peter Lüngen, Christoph Nickel

Planer

greenbox GmbH (landscaping), Züblin AG (structure), DS-Plan Ingenieurgesellschaft mbH (MEP), Görtzen und Partner (fire prevention), Alexander Schmitz (visualization)

More projects

Breathe – New Urban Village

Christchurch, New Zealand

The Gardens

Roßstraße / Johannstraße, Düsseldorf, Germany

Vertical museum

Kassel, Germany

Top