New Balance Germany Inc., headquarters

Office and showrooms, Düsseldorf, Germany

Office for the headquarters of New Balance in Germany, designed by the Düsseldorf-based architects greeen! architects
Office for the headquarters of New Balance in Germany, designed by the Düsseldorf-based architects greeen! architects
Office for the headquarters of New Balance in Germany, designed by the Düsseldorf-based architects greeen! architects
Office for the headquarters of New Balance in Germany, designed by the Düsseldorf-based architects greeen! architects
Office for the headquarters of New Balance in Germany, designed by the Düsseldorf-based architects greeen! architects
Office for the headquarters of New Balance in Germany, designed by the Düsseldorf-based architects greeen! architects
Office for the headquarters of New Balance in Germany, designed by the Düsseldorf-based architects greeen! architects
Office for the headquarters of New Balance in Germany, designed by the Düsseldorf-based architects greeen! architects

Project

Plange Mühle, Düsseldorf, Germany

Completion 2008

ethical

  • Equal workplace qualities for all employees
  • Communicative room concept

ecological

  • Use of natural building materials
  • Targeted use of non-hazardous materials
  • Intelligent building technology to reduce energy consumption

efficient

  • Use of existing building stock
  • Efficient and flexible layout concept
  • Close communication with the users

GFA

approx. 300 m²

Design team

Marc Böhnke, Mario Reale

Planer

pbe - Planungsgesellschaft mbH, Can Altinsoy (photographer)

Info

The task set by the client was to create an open and communicative office and showroom, that reflects the corporate philosophy and optimizes daily work routines. The project is located at the Düsseldorfer Medienhafen, in a former grain warehouse. It includes two showrooms, a meeting point, fourteen workstations, a reception counter and a kitchen. The design was created with great care in terms of sustainability and ecology: natural materials such as wood and glass have been used with an almost complete recyclability. Lighting with low-voltage lights and motion sensors increase the energy balance of the rooms.

More projects
Kaistraße / Franziusstraße, Düsseldorf, Germany

The Greens

Kaistraße / Franziusstraße, Düsseldorf, Germany

Design for the residential quarter Katharinenhöfe in Willich by the Düsseldorf architects greeen! architects

Katharinenhöfe

Am Konrad-Adenauer-Park, Willich, Germany

Design for the extension of the Siegerlandmuseum in Siegen by the Düsseldorf architects greeen! architects

Siegerlandmuseum

Siegen, Germany

Top